Samostan

Nakon što je potpuno obnovljen 2016. godine, samostan je postao katolički duhovni centar koji, osim svojih duhovnih programa, nudi također svoje usluge smještaja svećenicima koji dovode svoje hodočasnike na duhovne vježbe, obnove, seminare…

Samostan je opremljen antiknim namještajem, modernom kuhinjom koja je izravno spojena s vrtom iz kojega se uzimaju svježe namirnice za pripremu hrane te sa dvije blagovaonice (velika za 60 osoba i mala za 40 osoba) te se stoga redovito nude tri obroka.

Na ulazu u samostan nalazi se recepcija u kojoj se primaju gosti i hodočasnici s malim barom za osvježenje.

U samostanu se nalazi velika dvorana u kojoj hodočasnici sudjeluju u svom programu s pogledom na more i ulaz koji vodi u klaustar te kapelica sv. Josipa u kojoj hodočasnici mogu ostati cijele noći u tihom klanjanju:

Samostan raspolaže sa 60 kreveta odnosno s jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sobe su prostrane i prozračne s pogledom na more. Svaka soba ima svoju ugodno opremljenu kupaonicu sa higijenskim potrepštinama (ručnici, sapun, toaletni papir…) Svaka soba je klimatizirana s pristupom na Wi Fi mrežu. Sobe su raspoređene u prizemlju, prvom i drugom katu koji su povezani stepenicama i liftom.

Na prvom katu nalazi se zbornica koja je prigodna za manje grupe i predavanja, uređena namještajem iz 18. stoljeća te glasovirom.

Za one koji žele i proboraviti u tišini i meditaciji nudi se kapelica sv. Franje koja se nalazi na drugom katu u potpunoj tišini.